· 

Cola kip


Na het succes van de Bier kip was het nu tijd voor de Cola kip. Ik  moet eerlijk zijn; deze kip is veel lekkerder. Het recept heb ik gehaald uit

Het complete bbq boek van Julius Jaspers. Ik heb al veel recepten gemaakt uit dit boek en allemaal zijn ze een groot succes. 

Geen idee of Julius Jaspers het erg vindt, maar dit recept ga ik met jullie delen. Dit recept is gebaseerd op 2 -3 personen (1 kip). Dus voor 4 - 6 personen heb je 2 kippen nodig en moeten alle ingrediënten x2. Maak het menu af met gegrilde groente en gebakken aardappels. 

 

Recept Cola kip

 

Marineren: 4 uur

Bereiding: circa 60 min.

Temperatuur bbq: 190 graden

Kerntemperatuur: 75 graden 

Hitte: indirect

 

Ingrediënten:

 • 1 hele kip
 • 100 gram ketchup
 • 50 gram bruine suiker
 • 25 ml sriachasaus
 • 1 blikje cola
 1. Maak een marinade van ketchup, suiker, srirachasaus en 100 ml cola (geen cola zero maar gewone cola gebruiken!!). Knip de touwtjes van de kip door en verwijder deze. Pak een zip zak en stop de kip hierin. Giet vervolgens de marinade over de kip, sluit de zak en leg in de koelkast. Laat minimaal 4 uur marineren in de gesloten zip zak (een hele nacht marineren is nog beter). Draai de zak af en toe om. 
 2. Duw de kip met haar kont over het colablik (of een kiphouder) en plaats in een braadslede. Bewaar de marinade in een schaaltje. Smeer de kip nog even extra in met de marinade. 
 3. Zet de kip voor minimaal 45 minuten in de BBQ. Bedruip af en toe met de marinade zodat ze een mooi korstje krijgt. De temperatuur in de gewrichten van de dijen met 75 graden zijn. Bij mij was dat na ongeveer een uur. 

Eetsmakelijk! 

 

Tip: Koop een kiphouder. Die van de Green Egg is heel stabiel. Op een blikje vind ik de kip nogal wiebelig. 

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 1
 • #1

  Suzanne (zaterdag, 21 mei 2022 12:54)

  Dank je voor de tip en wat een heerlijk recept.