· 

Bavette met pasta blauwe kaas

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat een goddelijke combinatie; Bavette van de Big green egg in combinatie met een pasta blauwe kaas. De bavette kan je natuurlijk ook vervangen voor een ander stuk rundvlees; bijvoorbeeld een biefstukje of entrecote. Met kip zal de blauwe kaas pasta ook lekker smaken. 

Het recept; bereid de bbq voor op direct grillen, temperatuur van 200 graden. Haal de bavette meer dan een uur van te voren uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Snij in de tussentijd de kastanje champignons. Schil de peren, verwijder de klokhuizen en snijd in kleine blokjes. 
Kook het water voor de pasta en bereid deze zoals staat op de verpakking. 
Voeg 1 eetlepel olijfolie toe aan een hapjespan en bak de champignons circa 5 minuten op middelhoog vuur. Bak vervolgens 1 minuut de peer mee. Verlaag het vuur en voeg de kook room en blauwe kaas toe. Maak op smaak met peper, zout en Italiaanse kruiden. Ik heb verse kruiden uit mijn tuin gebruikt; tijm en oregano. Laat zachtjes 10 minuten pruttelen. 
Smeer de bavette in met olijfolie en zout. Geen peper! De peper verbrand op de bbq. 
Bereid de bavette op de Egg in circa 6 minuten tot een kern temperatuur van 52 graden. Laat vervolgens een paar minuten rusten in aluminium folie. 
Voeg aan de rucola een scheutje witte balsamico azijn toe. Maak op elke bord een betje van rucola. Plaats op de rucola de pasta en de bavette. 

Ingrediënten voor 4 personen;
- 400 gram pasta naar keuze (ik koos voor grote schelpen)
- 500 gram bavette 
- 400 gram kastanje champignons 
- 2 peren
- 100 gram rucola
- 125 gram danablu (blauwe kaas) 
- 250 ml kookroom
- olijfolie 
- Italiaanse kruiden
- peper en zout 
- witte balsamico azijn

Eetsmakelijk! 

Reactie schrijven

Commentaren: 0