· 

Gevulde courgette met geitenkaas en appel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ik had nog een courgette in de koelkast liggen en daar moest ik iets mee. Deze keer de gas bbq hiervoor gebruikt. De Boretti bbq; een echte alles kunner. Een tafelmodel geplaatst op een aantal pallets. 
Maar nu het recept voor de gevulde courgette;
Snij de courgette in de lengte door en haal met een lepel de zaadlijsten eruit. Smeer de snijkant in met olijfolie en bestrooi met zout. Leg de courgette voor 5 min. Op de snijkant op het rooster van de bbq.
Voor die tijd had ik de appel en de geitenkaas in kleine blokjes gesneden en de mosterd klaar gezet. 
Als na 5 min mooie bruine grill randjes zijn ontstaan haal je courgette van de bbq. Smeer de holle kant in met een beetje mosterd en vul met de appel en de geitenkaas. Daarna lekker royaal met de honing erover en maak op smaak met gedroogde dragon, peper en zout. Zet de courgette met de bolle kant op het rooster van de bbq voor ongeveer 5 - 7 min. 
Wij aten hierbij kippen dijen met spek omwikkeld. Een fantastisch combinatie. Maar als je dit niet erbij eet is het natuurlijk ook heerlijk om kleine stukjes uitgebakken ontbijtspek door de vulling te doen. 

Ingrediënten voor 1 - 2 courgetten;

2 courgetten
1 appel
1 geitenkaas (groot rondje)
2 eetlepels mosterd
4 eetlepels honing
4 theelepels gedroogde dragon
Peper en zout
Olijfolie 
Optioneel; paar plakken uitgebakken ontbijtspek in stukjes gebrokkeld

Eetsmakelijk!! 

Reactie schrijven

Commentaren: 0